Udbetaling af efterløn

Udbetaling af efterløn

Når det handler om efterløn er det vigtigt at man oplyser a-kassen om alt hertil. Det kan for eksempel være arbejde, ansøgning om social pension eller om man har ændringer i pensionsudbetalinger. Det kan også være om man er medbygger eller selvbygger. Hver eneste måned skal man sørge for at indsende et efterlønskort til a-kassen. Nogle a-kasser vælger dog kun at man skal indsende oplysningerne hver halve år, hvis man eksempelvis ikke arbejder.

Mht. udbetaling af efterløn og beregningen hertil, så sker det én måned ad gangen. Retten til efterløn ophører senest ved udgangen af den måned, hvor man når folkepensionsalderen.

Efterlønnens størrelse

Det kan variere rigtig meget hvad størrelsen på ens efterløn er, og det afhænger blandt andet af hvornår man går på efterløn og hvornår man har fået udstedt set efterlønsbevis. En god tommelfingerregel er at man højest kan få 90 procent af den indkomst man tidligere har haft. Men højest dagpengenes maksimumbeløb, som i 2018 er 18.633 kroner pr. måned for fuldtidsforsikrede. For deltidsforsikrede er det beløb på 12.422 kroner pr. måned.

Går man og overvejer at gå på efterløn før at der er 3 år til folkepensionsalderen, skal man være opmærksom på at efterlønnen højest kan udgøre et beløb, der er svarende til 91 procent af det højeste dagpengebeløb. I 2018 er det beløb for fuldtidsforsikrede 16.956 kroner pr. måned og deltidsforsikrede er beløbet på 12.422 kroner pr. måned.

Efterløn som fuldtids – eller deltidsforsikret

Hovedreglen for at opnå satsen for fuldtidsforsikrede skal man som udgangspunkt have været fuldtidsforsikret i sammenlagt 10 år i en periode inden for de seneste 15 år. Og mindst 52 uger lige før overgangen til efterløn. Hvis man er født før den 1. juli 1949, skal man have været fuldtidsforsikret uafbrudt fra den 1. juli 1999 og indtil man overgår til efterløn. Hvis man er deltidsforsikret, eller ikke har været fuldtidsforsikret længe nok, får man efterløn med satsen for deltidsforsikrede.

0 comments on “Udbetaling af efterlønAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

For Guest Posts, Advertorials, and other requests:
Please contact Mavra:
mavra@kh-online.dk


KH Online er ansvarelig for den kommercielle del af denne hjemmeside. Kontakt venligst Mavra vedrørende blogindlæg og lignende via ovenstående email.