Ting man skal overveje før man starter en virksomhed

Drømme kan hurtigt blinde for sandheder og besværligheder, og disse findes der mange af, når man skal starte sin egen virksomhed. Det er typisk, at man vælger selv at stå for økonomien og regnskaber i virksomheden, og dette kan blive kritisk, hvis man ikke har styr på det. Man skal generelt have ret godt styr på de grundlæggende bogføringstermer, og har man ikke det, kan det være en god idé, at søge på nettet og finde gode forklaringer dér. Hvis der stadig findes nogle ord, der er forvirrende så kan man overveje at ringe til en professionel, der kan give en lidt mere forståelig forklaring. Man skal heller ikke være bange for at spørge, hvis man har en ven, der kender til den økonomiske verden. Det er dog meget vigtigt, at man har en god forståelse for dette, og det kan derfor være en god idé, at have en ”øve-dag” hver uge, hvor man blot fokuserer på bogføring, så andre stressfaktorer ikke går hen og forstyrrer.

Du kan ansætte en bogholder

Mange, der har besluttet sig for selv at tage hånd om økonomien i virksomheden, vælger alligevel at ansætte en bogholder, der er gode til at give et bedre og større overblik over regnskaber og generelt bogføring, herunder altså også lønninger og skatter med mere. Bogholdere kan man finde online, med lister over hvor de også bor. Ansæt en bogholder, der bor tæt på din virksomhed.

Hvad med en revisor?

Man kan godt gå hen og tro, at en revisor er den person man skal ringe til, når man virkelig ikke kan få økonomien til at fungere, og måske også at en revisor er det samme som en bogholder. Den generelle forskel er, at en bogholder udarbejder regnskab, mens en revisor reviderer et regnskab, der allerede er udarbejdet, og det er derfor vigtigt at kende forskellen.

0 comments on “Ting man skal overveje før man starter en virksomhedAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *