Flere og flere danskere har til dagligt et arbejde, som de overvejer at sige op fra. Det kan der være mange forskellige årsager til, heriblandt synes mange at de får for lidt i løn, at arbejdstiderne er dårlige eller at de har en dum chef. Hvad årsagen er til at man har lyst til at sige sit job op er ikke altid relevant, men det der er relevant, er måden man gør det på. Vi vil her neden for komme med et par gode råd til hvordan man bedst muligt får sagt op.
Vores først råd er at du sørger for at lave en skriftlig opsigelse, så du har dokumentationen i orden. Det er også af og til et egentlig krav, som for eksempel i Funktionærloven og hos nogle overenskomster. Her er hvad du skal huske at have på din skriftlige opsigelse.
Gode råd:
Dato – Der skal altid være en dato på det dokument du skriver. Det skal være den datoen du giver opsigelsen.
Undgå misforståelser – Sørg for at dine formuleringer er tydelige og ikke kan misforstås. Eksempelvis ”Jeg søger nye udfordringer og har derfor valgt at sige op”
Sidste arbejdsdag – Få noteret på din opsigelse hvilken dato du har intentioner om at have sidste arbejdsdag.
Opsigelsesvarsel – Sørg for at læse din ansættelseskontrakt igennem og overhold dit opsigelsesvarsel.
Underskrift – Husk at både din og din chefs underskrift skal være på opsigelsen.
2 kopier – Sørg for at få lavet 2 kopier af din opsigelse, så både du og din chef har et eksemplar.
Husk at du aldrig nogensinde har pligt til at sige hvorfor du siger op, så det bestemmer du selv om du har lyst til at oplyse.
Opsigelse af job og dagpenge?
Hvis du bliver ledig, fordi du selv siger dit arbejde op, så kan det have betydning for din ret til dagpenge bagefter pga. selvforskyldt ledighed. Kontakt altid a-kassen og hør, hvordan du er stillet, hvis du overvejer at sige dit job op.
0 comments on “Opsigelse af job” Add yours →