Hvad laver en revisor?

Hvad laver en revisor?

Er det ikke noget med, at de håndterer virksomhedens regning, eller hvordan hænger det sammen? Læs med her og bliv klogere på revisorens arbejde!

En revisors job kan deles op i to kategorier

En revisors job kan groft sagt deles op i to kategorier: Rådgivning og revision.

Når en revisor foretager en revision, betyder det, at han eller hun gennemgår virksomhedens regnskab og fortæller, om dette giver et retvisende billede af firmaets økonomiske tilstand. Hvis fx en virksomhed selv har forsøgt at føre regnskab, ses det ofte, at der er fejl i bogføringen, hvilket kan vise det forkerte billede. Det er opgaver som dette, en revisor kan hjælpe med at klarlægge.

I den anden kategori af revisorens arbejder findes den økonomiske rådgivning. Det er nu, du skal lytte til revisorens faglige vurdering af jeres virksomheds situation. Det kan være, at der er meget, der skal ryddes op i, men det er også muligt, at der blot skal foretages små justeringer i budgettet.

Overlad arbejdet til den professionelle

Der er mange virksomheder, der selv gennemgår sin økonomi med henblik på at spare penge. Det er også korrekt, at der er penge at spare – altså såfremt man har kompetencer på området.

Har du hverken erfaring eller viden med en revisors arbejde, så bør du virkelig tage kontakt til en, der har. Det kan have fatale konsekvenser for en virksomheds fremtid, hvis der ikke er styr på økonomien.

Det er fx nogle, der glemmer at meddele SKAT om indberetninger, hvilket kan resultere i et kæmpe skattesmæk.

Det er også vigtigt, at der er styr på lønindkomst og lønaftaler, hvilket nystartede virksomheder ofte oplever udfordringer med. Det kan ikke bare betyde, at ledelsen pludselig konfronteres med uforudsete udbetalinger – det kan også skabe en dårlig stemning på arbejdspladsen, hvor chefen risikerer, at de ansatte mister tilliden til ham eller hende.

Der er intet flovt ved at synes, at økonomi er svært. Det er derfor, der er nogle, der uddanner sig inden for feltet. Leder jeres virksomhed efter en revisor i Aarhus? Odense? København? Revisorer findes over hele landet, da det netop er et meget brugt erhverv for virksomhedsejere at benytte sig af.

0 comments on “Hvad laver en revisor?Add yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *