Hvad er B2B?

Hvad er B2B?

B2B står for Business To Business. Det betegner en handel mellem to virksomheder og adskiller sig derfra fra B2C, som er en forkortelse for Business To Consumer.

I en B2B handel kan virksomhederne forhandle med det produkt eller den service, de udbyder. Det kan være alt lige fra tekstforfatning for en virksomhed til klistermærker til B2B. Det kan være en rigtig god mulighed for virksomheder, fordi det skaber netværk og tillid i erhvervslivet. Man skal dog være opmærksom på, at forbrugerbeskyttelsen ikke gælder i en B2B-handel.

Fordele ved B2B

Der er dog også rigtig mange fordele ved at benytte sig af B2B-samarbejder. Hvis du fx handler med en privatperson frem for et firma, så har personen ikke muligheden for at trække beløbet fra et sted, som større virksomheder ofte har. Derudover skal privatpersoner også betale fuld moms, hvilket kan influere, hvor store beløb, der handles for.

Det er derfor ofte nemmere at få virksomheder til at bruge et større beløb på ens service eller produkt, end det er med privatpersoner – eller B2C kunder.

Ulemper ved B2B

Der er dog også nogle ulemper ved at handle med B2B kunder. Der er fx flere i en virksomhed, end der er i en husstand, som skal blive enige om handlen. I mange tilfælde med privatpersoner står han eller hun alene med købsbeslutningen, hvilket betyder, at handlen ofte går hurtigere igennem.

B2B kunder stiller desuden ofte større krav til kredit og større mængderabatter, hvilket man ofte undgår med B2C kunder. Men det er så også ofte fordi, at handlen med dem er mindre.

Pas på den blinde vinkel

Der er også nogle virksomheder, der satser alt for meget efter de helt store handelsaftaler med B2B kunder. Det kan betyde, at de overser gode muligheder for andre handler – men også at de overser gode B2B muligheder.

En B2B-kunde behøves ikke nødvendigvis at omhandle et stort beløb. Det handler som sagt også om tillid i det danske erhvervsliv – hvilket vi mener er en forudsætning for, at gode handelsaftaler kan opstå mellem virksomheder.

Har I nogle B2B kunder I handler med i jeres virksomhed?

0 comments on “Hvad er B2B?Add yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *