Gode råd til lagervirksomheden

Hvis du har til opgave at effektivisere en lagervirksomhed, kan du have en stor udfordring foran dig. Det kan være svært at opdele virksomheden, så man får det maksimale udbytte fra hver enkel produktionsenhed på tværs af lagervirksomheden. Ligeledes skal du spare penge selv så driften er så billig som mulig. Her kommer et par gode råd til netop disse områder.

Tænk over pladsen

Der skal naturligvis være plads nok på lageret. Derfor er orden og struktur vigtige elementer. God orden og struktur starter typisk med at man får opdelt sine områder i vigtige zoner, hvor man skaffer plads til inventaret.

Det er vigtigt, at folk ikke føler sig klemt inde og at der er nok plads til at både ansatte og maskiner, så f.eks. gaffeltrucks og palleløftere kan kommet til. Derfor er det vigtigt også at udstyre virksomheden med gulv til loft reoler, som står i systeminddelte zoner.

Det er særligt vigtigt at etablere systemet allerede fra start af, men med højde for at det kan blive nødvendigt at skalere, hvis virksomheden vokser. På den måde er man ikke tvunget til at gøre systemet om og trække ansatte ud af deres vante rutiner, hvilket kan resultere i fejl og dyr administrationstid.

Tænk over inventaret

Skal huske at tænke over inventaret. Ikke bare i forhold til planlægning, men også i forhold til inventarets styrke. For eksempel er det vigtigt at reoler kan bære den rette vægt, men tænk også over hvilket gulv I har. I dag er epoxygulv en populær løsning, fordi gulvet er fantastisk slidstærkt og samtidig er let at rengøre. Det betyder, I ikke skal spekulere i vedligeholdelse og at rengøringspersonalet let får lagerområder til at fremstå flotte.

Tænk også over jeres ressourceforbrug

Det er ikke kun virksomheden, der skal planlægges smart, det er også jeres forbrug. Det er blandt andet kommet frem, at man på landets lagre kan spare mange penge på energien og derved får mange nye sparemuligheder. Dette kræver både smarte energimodeller og at man etablerer en sund kultur iblandt de ansatte.

Lykkedes dette kan man spare 10% på varme og el årligt, hvilket samlet giver en stor besparelse.

0 comments on “Gode råd til lagervirksomhedenAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *