Dette skal du være opmærksom på, når du forfatter tekst til din hjemmeside

Dette skal du være opmærksom på, når du forfatter tekst til din hjemmeside

Er du hjemmesideejer og skal til at forfatte den første tekst til din hjemmeside? Så læs med her, inden du rammer tasterne!

Du skal skrive, så du fanger dine kunder

Ingen gider at læse en tekst, der er kedelig. Du må derfor være kreativ med sproget. Find sjove vendinger, mindeværdige eksempler eller brug noget, der giver nærvær for læseren. Man benytter fx ofte sammenligninger, hvis man skal beskrive noget, der er meget komplekst. Man kan også bruge forskellige stilfigurer, som fanger læseren opmærksomhed. En kendt stilfigur er fx anaforen, hvor en følge af sætninger alle begynder med det samme ord.

Du skal have styr på din grammatik

Når du skal forfatte din tekst, så husk, at du skriver på vegne af din virksomhed, som du nok er interesseret i, fremstår professionelt.

Hvis der er noget, der vidner om et uprofessionelt firma, så er det, når grammatikken på deres hjemmeside ikke er i orden. Det er naturligvis ikke alle, der vil opdage det, men de der vil, vil med sandsynlighed hoppe videre til din konkurrent.

Du skal skrive informeret og formidlet

Det kan være svært at finde balancen mellem at skrive formidlende og informerende. Det er faktisk en faglig evne, som mange har svært ved at finde. Her kan det igen være en stor fordel at inddrage eksempler. Eksempler giver læseren et nærvær til situationen, fordi de tilbyder en konkretisering af det, der forsøges forklares.

Hvis du ikke selv er den fødte forfatter

Hvis du er usikker på dine egne skriftlige evner, så kan du altid spørge en ærlig ven om en ærlig mening. Du kan også vælge at kontakte et kommunikationsbureau, som kan skrive teksten for dig. Der er intet flovt i at bede om hjælp, og det kan være afgørende i forhold til konverteringer, at din tekst lever op disse ovenstående krav. Tænk på, hvor mange konkurrenter du har online, og hvor nemt det er for potentielle kunder at tage en af de næste 10 af dem på Google. Netop derfor er det vigtigt, at besøgende får lyst til at blive på din side, når først de er klikket ind.

0 comments on “Dette skal du være opmærksom på, når du forfatter tekst til din hjemmesideAdd yours →

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *