Hvis du er landmand eller interesseret i landbruget, så har du sikkert hørt om dronelandbrug. Dronelandbrug er en videreudvikling af det traditionelle landbrug, hvor man benytter droner til at flyve over landbruget og indsamle information.
Grøde aflæsning
Droner bruges blandt andet til at flyve over bække eller åer for at aflæse, hvor meget grøde der er i vandet. Der vokser altid grøde i bække og åer, som skal holdes nede, for at vandet ikke flyder over, og der kommer oversvømmelse. Før droneaflæsningen skulle planteinspektionen foretages manuelt, hvilket var et besværligt og omfattende arbejde.
Aflæses foregår ved, at dronen flyver over åen og indsamler data via et specielt kamera. Den indsamlede data analyseres, og landmanden ved herefter, hvor meget grøde der er i åen eller bækken.
Aflæsning af nybeplantning
Droneflyvning er også populært at bruge i forbindelse med nybeplantningen af fx skov. Det kan være svært få et overblik og følge med i processen hos nybeplantningen, men droneaflæsningen gør det let. Med de specielle kameraer kan dronen aflæse plantestress, identificere ukrudt, identificere højdeområder, og så kan den desuden tælle planterne.
Aflæsning af mark
Det er vigtigt for en landmand at have godt overblik over sine afgrøder og deres sundhedstilstand. Dette kan han nemt få, hvis han vælger at omstille til dronelandbrug. Ved aflæsning af marken flyver dronen over afgrøderne og aflæser planternes fotosyntese. Fotosyntesen kan klarlægge afgrødernes sundhedstilstand, hvilket er enormt brugbar information for landmanden. Denne information kan fx fortælle landmanden, om afgrøderne lider af plantestress, hvor mange planter der er i et givent område, eller hvor jorden og afgrøderne trænger til ekstra gødning – eller måske, hvor den har fået rigeligt. Flere oplever, at de i længden sparer penge ved at omstille til et dronelandbrug, fordi den information man får, er så værdifuld og brugbar.
Hos de fleste leverandører af droner til landbrug, tilbydes det yderligere, at data overføres til landbrugsmaskinernes GPS-system, så man har overblikket indbygget i det transportmiddel, der tager en rundt mellem markerne. Det er fx smart, når man skal gøde i et bestemt område. Så kan man se på maskinens GPS-system, præcis hvor det skal gøres henne.
0 comments on “3 ting man bruger droner til i landbruget” Add yours →